Dünyanın Soluğu: Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Bir Seçki – Eylül 2021 – Ocak 2022

25. Yıl kutlamaları kapsamında, Borusan Contemporary’le birlikte gerçekleşen Dünyanın Soluğu: Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Bir Seçki sergisi 6 Ekim – 30 Ocak tarihleri arasında Hisar Okulları Kültür Merkezi sergi salonumuzda izlenebilecek. Sergi, başlığını çağdaş düşünür Emanuele Coccia’nın, tıp, felsefe, teoloji, kozmoloji gibi pek çok farklı disiplinden sentezlediği ve “Karışım Metafiziği” olarak adlandırdığı ontolojisinden alıyor. Çağımızın ekolojik krizi bağlamında insanın ayrıcalıklı konumunu sorgulayan bir bakış açısını merkeze koyuyor. Kemal Önsoy’dan Sol LeWitt’e, Eelco Brand’dan Marina Zurkow’a, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan farklı coğrafyalardan güncel sanat sahnesinin güçlü isimlerinin dünya, doğa ve gelecek tahayyülleri, her yaştan sanatseverle buluşuyor. Öğrencilerimizin ders programlarının bir parçası halinde gezecekleri sergimizin açılışı Hisar Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu, Hisar Okulları Akademik ve İdari Kadroları ve görsel sanatlar derslerinde faaliyet gösteren Lise öğrencilerimiz ile 27 Ekim 2021 günü yapıldı.